Ruim 35 jaar ervaring & liefde voor ons vak

Gratis proefkaartje met kortingscode 'proefdruk'

Design jouw kaartje in onze online 3D ontwerp studio

Voor 12:00 uur besteld,
morgen in huis

Hoe maak ik mooie baby foto's?

Een mooie foto maken van je pasgeboren baby is niet altijd even makkelijk.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom heeft Grafikaart enkele tips voor jou op een rij gezet.

- Gebruik als model bijvoorbeeld een knuffel of pop om te oefenen. Controleer de kwaliteit van de foto's van je fototoestel.

- Een mooie babyfoto maken lukt beter wanneer de baby op zijn/haar gemak is. Het is daarom belangrijk dat ook degene die de foto maakt ontspannen is. De eerste dag/dagen na de geboorte zijn vaak erg hectisch en onvoorspelbaar.

- Sommige baby’s hebben als gevolg van de bevalling nog geen gaaf gezichtje. Verwacht dus niet dat je direct de perfecte foto kunt maken,

- Gun jezelf de tijd! Een geboortekaart is een prachtige herinnering aan de geboorte van je baby. Het zou zonde zijn wanneer je achteraf spijt krijgt omdat je overhaast een foto hebt gemaakt. Daarnaast is een pasgeboren baby na twee of drie verschillende foto poses er vaak wel klaar mee. Dus verwacht niet teveel.

- Zorg ervoor dat de ruimte waar de baby wordt gefotografeerd een fijne aangename temperatuur heeft. Baby's zullen in een verwarmde ruimte veel meer ontspannen zijn.

Let er ook op dat eventuele accessoires, dekens, knuffels

- Gebruik bijvoorbeeld een mooi wit dik gebreid plaid of een schapenvel als achtergrond.

- De meeste baby's zijn direct na de voeding voldaan en tevreden. Daarom is vaak het beste moment om de foto's te maken.

- Door gebruik te maken van natuurlijk licht komt het zachte gelaat van het kindje het best tot zijn recht. Probeer de babyfoto in de buurt van een raam te maken, maar let daarbij wel op dat het kindje niet in het zonlicht ligt en dat er geen schaduw ontstaat bij het fotograferen. Echter fotografeer niet tegen het licht in. Probeer dan met het licht in de rug te fotograferen. Licht van de zijkant geeft een mooi effect

- Wij adviseren om geen camera met flits te gebruiken, jouw baby kan schrikken van flitslicht. Het mooiste is om gebruik te maken van natuurlijk licht.

- Zorg ervoor dat de oogjes van je kindje altijd scherp op de foto staan. Door gebruik te maken van een zoomlens kan het zijn dat niet alle delen van bijvoorbeeld het gezichtje of lijfje helemaal scherp op de foto staan. Dit kan een heel mooi effect geven. Echter let erop dat de oogjes wel altijd scherp gefotografeerd zijn.

- Probeer de baby vanuit verschillende kanten te fotograferen. Het geeft vaak een heel mooi effect wanneer je op de je buik gaat liggen wanneer je een foto van de baby gaat maken.

- Maak ook enkele detail foto's. Bijvoorbeeld van alleen de handjes of voetjes.

Wij hopen dat je hier iets aan hebt, succes met het maken van de foto's!

Je mooie baby foto op een bijzonder geboortekaartje.

Bestel je kaartje op www.grafikaart.nl en begin bijvoorbeeld hier!